Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediënten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Kniepertjes
Cuisine:
Nederlands
,
🍕 Europese keukens
Courses:
Kleine zoetigheid (friandises)
Servings:
25
Ingrediënten
500
gram
suiker
500
gram
bloem
250
gram
roomboter
(of margarine)
400
ml
water
(handwarm)
2
stuks
eieren
(kamertemperatuur)
2
zakjes
vanille suiker
Instructions
1
Smelt de roomboter of margarine langzaam in een pannetje of magnetron.
2
Weeg alles af, meng het in een mengkom. Voeg als laatste de gesmolten boter en het water toe.
3
Meng met de mixer tot een egaal beslag. Het moet makkelijk door te roeren zijn. Eventueel iets water toevoegen (voorzichtig maak het niet dun).
4
Een klein juslepeltje beslag op het midden van de plaat gieten. Bakken maar, ijzer even aanknijpen!
5
Blijft het plakken? op gevoel ietsie warmer bakken of nog een keer met slaolie insmeren.