Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Kruidige bloemkool-kerriesoep met kokosmelk en bloemkoolrijst
Cuisine:
Vegetarisch wereldkeuken
Courses:
Soep
Ingrediƫnten
400
gram
bloemkoolrijst
1
stuks
ui
(fijngehakt)
3
teentjes
knoflook
(fijngehakt)
1
stuk
gember
(2cm, geraspt)
2
eetlepels
kerriepoeder
1
theelepel
kurkuma
1
theelepel
komijnpoeder
1
theelepel
korianderpoeder
1
theelepel
chilipoeder
(optioneel)
1
blik
kokosmelk
(400 ml)
1
liter
groentebouillon
1
blikje
tomatenpuree
(70 gram)
2
eetlepels
olie
1
snufje
zout
1
snufje
peper
Instructions
1
Verhit olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember.
2
Voeg de kruiden toe en bak kort mee.
3
Voeg de tomatenpuree, kokosmelk en groentebouillon toe.
4
Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
5
Voeg de bloemkoolrijst toe en laat nog 5-10 minuten koken totdat de bloemkoolrijst gaar is.
6
Breng op smaak met zout en peper en garneer met verse koriander.