Kruidige Stoofpot met Gehakt, Sperziebonen, Aardappel en Tomaat

Servings: 4

Kruidige Stoofpot met Gehakt, Sperziebonen, Aardappel en Tomaat

Servings: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Kook de aardappelblokjes in gezouten water totdat ze gaar zijn maar niet uit elkaar vallen (ongeveer 10 minuten). Giet af en zet apart.

  1. - Verhit olie of boter in een grote stoofpan.
    - Fruit de ui 2–3 minuten, voeg knoflook toe en bak 1 minuut mee.
    - Voeg het gehakt toe en bak rul en goudbruin.
    - Voeg het hele blik tomatenpuree toe en bak kort mee (± 2 minuten).
    - Voeg paprikapoeder, komijn, koriander, nootmuskaat, tijm, kaneel en cacaopoeder toe. Roer goed door.
    - Verkruimel het halve bouillonblokje erbij.
    - Voeg de tomatenblokjes en het water/bouillon toe.
    - Voeg de diepvries sperziebonen toe.
    - Laat de stoofpot afgedekt 25–30 minuten zachtjes pruttelen.

  1. Voeg vlak voor het serveren de gekookte aardappelblokjes toe aan de stoofpot.
    - Verwarm alles nog een paar minuten goed door zonder te lang door te koken, zodat de aardappelen heel blijven.

  1. Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel een klein snufje suiker.

Recipe Card plugin aangedreven door WP Delicious

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *