Kruidige Stoofpot met Gehakt, Sperziebonen, Aardappel en Tomaat
Ingrediënten
Instructions
-
Kook de aardappelblokjes in gezouten water totdat ze gaar zijn maar niet uit elkaar vallen (ongeveer 10 minuten). Giet af en zet apart.
-
- Verhit olie of boter in een grote stoofpan.
- Fruit de ui 2–3 minuten, voeg knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg het gehakt toe en bak rul en goudbruin.
- Voeg het hele blik tomatenpuree toe en bak kort mee (± 2 minuten).
- Voeg paprikapoeder, komijn, koriander, nootmuskaat, tijm, kaneel en cacaopoeder toe. Roer goed door.
- Verkruimel het halve bouillonblokje erbij.
- Voeg de tomatenblokjes en het water/bouillon toe.
- Voeg de diepvries sperziebonen toe.
- Laat de stoofpot afgedekt 25–30 minuten zachtjes pruttelen.
-
Voeg vlak voor het serveren de gekookte aardappelblokjes toe aan de stoofpot.
- Verwarm alles nog een paar minuten goed door zonder te lang door te koken, zodat de aardappelen heel blijven.
-
Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel een klein snufje suiker.
Nutrition Facts
Opdieningen 4
Opdiening grootte 700 g
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 625kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal vet 40g62%
- Verzadigd vet 11.29g57%
- Cholesterol 100mg34%
- Natrium 400mg17%
- Kalium 1801.25mg52%
- Totaal koolhydraten 30g10%
- Voedingsvezel 8.75g35%
- Suikers 12.46g
- Proteïne 33.75g68%
- Vitamine A 3547.25 IU
- Vitamine C 22.5 mg
- Calcium 95 mg
- IJzer 3.5 mg
- Vitamine E 0.53 IU
- Vitamine K 43.05 mcg
- Thiamine 0.11 mg
- Riboflavine 0.25 mg
- Niacine 6 mg
- Vitamine B6 0.59 mg
- Foliumzuur 7.5 mcg
- Vitamine B12 3.12 mcg
- Pantotheenzuur 1.12 mg
- Fosfor 212.5 mg
- Magnesium 97.75 mg
- Zink 5.62 mg
- Selenium 0.35 mcg
- Koper 0.1 mg
- Mangaan 0.42 mg
- Chroom 0.5 mcg
- Chloride 18.75 mg
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.