Kruidige Stoofpot met Gehakt, Sperziebonen, Aardappel en Tomaat
Ingrediënten
Instructions
-
Kook de aardappelblokjes in gezouten water totdat ze gaar zijn maar niet uit elkaar vallen (ongeveer 10 minuten). Giet af en zet apart.
-
- Verhit olie of boter in een grote stoofpan.
- Fruit de ui 2–3 minuten, voeg knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg het gehakt toe en bak rul en goudbruin.
- Voeg het hele blik tomatenpuree toe en bak kort mee (± 2 minuten).
- Voeg paprikapoeder, komijn, koriander, nootmuskaat, tijm, kaneel en cacaopoeder toe. Roer goed door.
- Verkruimel het halve bouillonblokje erbij.
- Voeg de tomatenblokjes en het water/bouillon toe.
- Voeg de diepvries sperziebonen toe.
- Laat de stoofpot afgedekt 25–30 minuten zachtjes pruttelen.
-
Voeg vlak voor het serveren de gekookte aardappelblokjes toe aan de stoofpot.
- Verwarm alles nog een paar minuten goed door zonder te lang door te koken, zodat de aardappelen heel blijven.
-
Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel een klein snufje suiker.