Witte Borsjt
Description
vullende maaltijdsoep uit Polen met ei, worst en aardappel
Ingrediënten
Instructions
-
Maak de bouillon: Breng de gehele Kielbasa en 1,5 liter water aan de kook in een grote soeppan. Laat dit 25 minuten pruttelen. Haal de Kielbasa uit de bouillon en leg dit weg op een bord.
-
Fruit in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag de knoflook en ui met een theelepel boter tot deze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
-
Voeg het knoflook-uimengsel toe aan de Kielbasa-bouillon. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen, laurier, zout en peper toe. Kook tot de aardappelen gaar zijn, ongeveer 15 minuten.
-
Klop de bloem en zure room in een kom tot een gladde massa. Voeg 100 ml van de bouillon toe aan het mengsel van zure room en klop verder tot een glad en dun geheel. Giet het mengsel in de soep terwijl je voortdurend door roert.
-
laat de soep in een kleine 5-10 minuten binden door regelmatig te roeren terwijl de soep verder pruttelt.
-
Snijd de kielbasa in plakjes van een halve centimeter dik en voeg deze toe aan de soep. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Kook nog 1 a 2 minuten om de worst te verwarmen.
-
Halveer de eieren in de lengte. Serveer de soep en garneer met ei en een takje dille.